Költöztünk, 70 nm-ből 50 nm-re…

2018 szeptember 22. szombat a nap, amelyen végleg elhagytuk a “nagyon drága albérletünket”, amelyet mindösszesen 12 évig laktunk.

Elkészítek majd egy összesítést, amelyben pontosan kiszámolom, hogy a bankok és a végrehajtó összesen mennyit szedett össze tőlünk, ebben megírom majd, a valódi számokat, természetesen a rendelkezésemre álló banki adatok alapján és alátámasztva mindezt, csak azért, mert szeretném, ha látná mindenki, aki hitelfelvétel előtt áll, hogy miért NE TEGYE.

De visszatérek a költözésemre, amely persze megviselte az egész családot. Szóval esőt jósoltak az időjárás szakik, azonban Isten ismét velünk volt és velünk is maradt…

Reggel 8 órakor érkezett a teherautó és 11 óráig csak a felpakolás zajlott, szerencsénkre minden befért és mindent sikerült egyszerre elvinnünk magunkkal.

Pakolás az új házba…

Persze sokat jelent, hogy egy 70 négyzetméteres ingatlan helyett egy 50 négyzetméteresbe költözünk, így nem mindennek jutott hely. Bútorokról, és sok-sok holminkról kell lemondanunk a helyhiány miatt.

Ami nem fért be…

De mit nyertünk?

Nyertük, hogy nyugalmat kapunk, mert a végrehajtó és a bankok egyszerűen eltűnnek az életünkből. Nyertük, hogy a panel lakás, amely a városban forgalmas helyen volt, családi házzá változott nagy telekkel, temérdek zölddel, olyan izgalmas dolgokkal, mint például erdő, állatok (bár ezek voltak a városban is, csak kétlábúak), virágok, gyümölcsfák, fű, saját melléképület, spájz, műhely, garázs…. És ami hirtelen és nagyon szembetűnő, az a gyerekeim mosolya és ténykedése….

A fiam első “fakardja”…

A fiam már a költözés alatt elkezdte gyártani ezt a remekművet, ami szerintem elképesztően jól sikerült… Eddig a Fő utcán, Kaposváron, volt lehetőségünk kardot vásárolni, persze kereskedői fondorlatos áron (drága, de legalább hamar tönkremegy). Személy szerint nagyon büszke vagyok a fiamra, mert életében először fordult vele elő, hogy önmaga gyárthatta le a játékát, nem pedig egy boltban, vásározónál jutott hozzá!

Azt még hozzáteszem, hogy ez idő alatt a kislányom, a saját szobáját rendezgette be, mint egy kis lakberendező és rettentően élvezte, hogy minden oda kerül, ahová szeretné…

A hétvége lezárása persze egy Európai Bizottsági döntés, amely ismét reményt ad a még devizahitellel küzdőknek a bizakodásra.

Megvallom, szerintem a napokban az igazságügyi minisztérium pezsgő életet élhet. Gondolom Trócsányi miniszter Úr (ez a talpig gerinces ember – persze csak talp felett nem az) igyekszik egy olyan jogszabályt kierőltetni magából, amely ismét visszamenőleg módosítja majd a törvényeket itt Magyarországon, azért, hogy ismét benyalj kedvezzen a bankoknak és ne lehessen az Európai jogharmonizáció jegyében egységes döntéseknek születnie. Ja, és a haveroktól nehogy eltűnjenek a források…. Ne adj Isten, esetleg vissza kelljen fizetni pénzeket….