Ebben a témában minden gépkocsivezető a legjobb! Nem számít, hogy mikor kezdte, mennyit vezetett, egyszerűen a legjobbnak gondolja magát mindenki.

Persze lehet ezzel nem egyetérteni, azonban, ha őszintén belegondolunk nagyon kevesen vannak, akik egyszerűen képesek elfogadni mások tanácsát, illetve elfogadni azt, ha minket bírálnak.

Temérdek hibát vétünk és sokszor fogalmunk sincs arról, hogy mennyire vagyunk potenciális veszélyforrások, amikor vesszük a bátorságot és kimegyünk az utakra.

A nagy autó, nem életbiztosítás! De nem is fedezék!

Alapszabálynak kellene lennie, hogy a NAGY vigyáz a KISEBBRE!!!!

Azért, mert valaki egy 40 tonnás szerelvényt vezet semmilyen elsőbséget sem élvez. A szabályok alapján közlekedés egyértelműen vonatkozik rá. Vannak írott, kötelezően alkalmazott és alkalmazandó megoldások, amelyekkel tiszta és átlátható a közlekedés. De ami ennél is fontosabb, a mérettel ebben a témában semmilyen fölényhez sem jutunk másokkal szemben.

A kisebb járművek vezetőinek is kellene és kell változniuk ahhoz, hogy együtt, kiegyensúlyozottan tudjunk közlekedni, azonban ehhez az kell, hogy ismert legyen a tehergépjárművezetők világa elöttük. Ne feletsük el, hogy legtöbbünk, amikor hazaér vagy éppen a heti pihenőjét tölti, átvedlik “kisautóssá”, tehát belebújik annak a bőrébe, akinek előtte szidta a hátsó felét.

Ebben a témában igyekszem az általam fontosnak vélt témaköröket feldolgozni, de természetesen minden, ehhez a témához tartozó kérdéskört a blogomban is megpróbálok megtárgyalni.