2.0 azaz devizahitel után…

Hálás vagyok, hogy olyan helyzetben vagyok, amikor nem kell azon aggódnom, hogy miként lesz fedél a családom feje felett.

Idáig eljutni nem volt egyszerű, persze nem kizárólag magamnak köszönhetem. Részben a rossz döntéseimnek, részben pedig a a csodálatos megvezetésnek, amelyet több politikai párt (kettő, amelyből az egyik csak névleges létszámmal rendelkező párt, de a kétharmad élharcosa…) is véghez vitt az emberekkel.

Szóval Kaposváron vásároltunk lakást 2006-ban. Azok közé tartoztunk, akiknek a szülei nem tudtak előre megfinanszírozni egy lakást vagy egy házat, így kénytelenek voltunk vásárolni magunknak egyet.

Megláttuk és beleszerettünk egy magasföldszinti, 3 szobás panellakásba, amely a készülődő gyermekeinknek és nekünk is megfelelt…. Mivel nem tudtuk megvenni önerőből, ezért felvettünk egy, jobban mondva két deviza alapú hitelt, az akkor oly népszerű hitelközvetítők segítségével.

Az álmunk volt, rémálommá tette a bank és a kormány!

Mielőtt bárki is magyarázna, igen, ez az a fajta devizakölcsön, amelyet 2001-ben a FIDESZ tett elérhetővé a Magyar emberek számára és amelyben a bankok EGY DARAB DEVIZÁT SEM VÁSÁROLTAK GYAKORLATBAN külföldről, pusztán névlegesen forgatták a szerződésekben. Igen, az a fajta hitel, amelyet a FIDESZ 2014-ben okosan forintosított, hozzávetőleg 100%-al magasabb árfolyamon, mint a felvételkori árfolyam.

Így lett lehetséges, hogy 4,1 millió forintos hitel, 10 éves törlesztése után (hozzávetőleg 6 millió forint megfizetése után!), a forintosításkor 6,1 millió forinttal tartoztunk az OTP banknak egy devizaalapú, támogatott kamatozású és lakáskasszával kombinált devizaalapú és jelzálog fedezetű hitelre.

Ezzel párhuzamosan a Raiffeisen Bank által nyújtott 2,5 millió forintos (piaci kamatozású, szabad felhasználású jelzáloghitel!) hitelünk, 10 év törlesztés után, azaz megfizetett 6 millió forint után, a forintosításkor mindösszesen 5,9 millió forint tartozást mutatott a bank felé.

A végrehajtókkal, a “becsületes” hitelsegítséget nyújtókkal, az ügyvédekkel és a kormányunk (FIDESZ) által folytatott csatákat elvesztve, gyakorlatilag 0 azaz NULLA forint nyereséggel, sikeresen el tudtuk adni ingatlanunkat.

Magyarul, mehettünk a lakhatásunkra megoldást keresni, 46-40 évesen, egy 13 és 11 éves gyerekkel…

A bankokról és a végrehajtóról, majd később is írok, mert egyszerűen nem tudom nem elmondani, hogy mennyire felháborító az OTP Bank, a Raiffeisen Bank és a végrehajtók magatartása (pénzéhsége!)

Újrakezdünk, mert Isten mindvégig velünk volt és sok hozzánk hasonló sorsú emberrel és családdal ellentétben, nekünk megadatott a lehetőség, hogy újra elinduljunk, csak egy kis vidéki házban, de sokkal megfontoltabban, mint ezeddig bármikor!

Újrakezdés vidéken, kis családi házikóban!

Bejárás a munkahelyekre és az iskolába, kert és kertészkedés, építkezés, átalakítás, stb…, erről fogok írni és közben időnként dühöngök is majd minden bizonnyal.